Selectos de Castilla S.A.

 

 

 

Selectos de Castilla grundades sommaren 1989 på initiativ av tre bröder, vars avsikt var att föda upp och göda Mulard ankor, och på så sätt få fram gödd anklever. Bröderna som är födda i sydvästra Frankrike, vänder tillbaka till sin fars by och med sig har de kunskapen och tekniken för att lyckas med uppfödning och framställning av ankprodukter.

 

 

Ankan är en flyttfågel som i naturen övergöder sig innan den börjar sin långa resa söderut, genom att huvudsakligen samla på sig fleromättade fetter i sin lever. Denna energireserv tillåter ankan att förflytta sig tusen kilometer under en flygning.

 I naturen, är det endast de starkaste och friskaste djuren som är förberedda att nå fram till deras mål – till länder med varmare höstar och på våren med svalare klimat, som t ex. Nava sjön som ligger nära Villamartín de Campos. Varje år tar sjön emot mer än tio olika andarter. Därför föder Selectos de Castilla upp sina djur i semi-frihet dvs. i stora inhägnade utrymmen utomhus med vete, typiskt för det närliggande jordbrukslandskapet, allt för att få fram stora och atletiska ankor för bästa resultat.

 

 

Framställandet av en bra anklever och andra ankprodukter kräver mycket vård och stor traditionsbunden kännedom. Varje anka matas för hand med majskorn av våra erfarna experter. Detta görs i harmoni med den fysiska utvecklingen av ankan, som i sin tur ger en utmärkt smak. Det är därför ankorna blir slaktade i våra egna lokaler, styckningen görs manuellt och i traditionell framställning, utan någon typ av tillsatser. På detta sätt bibehåller Selectos de Castillas team en hög hantverksnivå samtidigt som den senaste tekniken används, för att försäkra den bästa kvaliteten av produkterna på marknaden i dag. 

 

 

 

Erkänd Kvalitet

 

 

I Selectos de Castilla är vi stolta över att vi kan föda upp våra ankor från att de har fyllt en dag till tre månader i stora inhängader i det Castiljanska åkerlandskapet. Gödningen utförs enligt traditionella metoder med hela majskorn och i mindre hagar. Genom detta respekterar vi den äldsta traditionen och strävan efter ankans maximala välmående för att kunna få de bästa råmaterialen och att kunna erbjuda våra kunder de bästa produkterna. Ankans foder är baserat på majskorn, baljväxter och gödningen utförs endast med majs under 2 veckors tid.

 

 

Produkterna framställs hantverkmässigt, utan kemisktillsättning eller konserveringsmedel av någon typ och är även gluten och laktosfria. Våra recept är arvegods och de följs än i dag, så som de blev nedskrivna, med den största respekt åt råmaterialen, smaken och konsumenten. Detta gör det möjligt för Selectos de Castilla att dela med oss med Er vår kunskap tack vare våra autentiska ankprodukter.

 

Vår dagliga hängivenhet att bibehålla den höga standarden i vår produktion har blivit bekräftad av Lloyd's Register Quality Assurance to the Quality Management System UNE EN ISO 9001:2000. Selectos de Castilla erbjuder en bred variation av ankprodukter med en villkorslös garanti. Vi säljer till livsmedelsbranchen, såväl som till allmänheten. Vår packetering är proffesionell och våra leveranser är snabba.

 

Selectos de Castilla erbjuder Er det bästa av ankan.

 

Contador visitas